Hegga2 Cupfighters

Daar zaten ze dan; drie man sterk. De een gehuld in een ferme wolk haarlak, de ander in een dikke wolk sigarenrook en de ander stikkende in een aanhoudende lachbui. De heren Genee, Derksen en van der Gijp hadden de Limburgse kou op deze zondag getrotseerd. En niet zonder reden. De heren wisten namelijk dat de enige echte topper van vandaag niet in Nijmegen, Groningen of Rotterdam werd gespeeld, maar in het kille, mistige Venlo. Op sportpark Arenborg stond een echte bekerkraker op het programma tussen het plaatselijke FCV-Venlo 5 en Hegelsom 2.

Om kwart voor negen verzamelden zich 16 spelers, 2 leiders en een trainer/coach zich op Sportpark Wienus. Of ja, eigenlijk 15.. Robbert moest, met behulp van de nieuwe geluidsinstallatie, nog gewekt worden na een nachtje Netflixen(?). Rob nam dat klusje met verve op zich. Na een goede wedstrijd bespreking trokken de mannen vol geloof in eigen kunnen naar Venlo. Ze wisten dat het een lastige bekerwedstrijd ging worden. FCV-Venlo 5 stond bekend als een geslepen ervaren ploeg. En alle waarschuwen vooraf waren niet aan dovenmansoren gericht. Vanaf de eerste minuut was duidelijk waar het tweede mee te maken ging krijgen. Het tweede werd vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet, door een uitstekend startende tegenstander. De tegenstander startte in een 1-4-4-2-formatie, waarbij vanuit de achterhoede mensen doorschoven naar het middenveld en/of de voorhoede. Hegelsom had aanvankelijk moeite met het 5-mans middenveld van FCV-Venlo. Grote mogelijkheden leverde het nog niet op. Ruimte kreeg het tweede ook zeker en dan met name in de omschakeling. De snelheid van Gijs en Ramin werd enkele malen goed benut. In de 17de minuut leverde dit een eerste treffer op. Na bal verovering op het middenveld werd uiteindelijk Ramin in de diepte aangespeeld. Hij rondde beheerst af; 0-1. Direct na de aftrap van FCV-Venlo ontstond een identieke situatie; de bal werd veroverd op het middenveld, Ramin werd in de diepte gevonden. Dit maal had hij het vizier niet 100% afgesteld staan en mikte hij met buitenkantje links net over. Ondanks de voorsprong bleef het tweede onder druk staan. Lang konden de mannen dan ook niet genieten van de voorsprong. In de 21ste minuut stond het alweer 1-1 en zelfs na 24 minuten 2-1. Allereerst werd een afvallende bal achter doelman Pim geschoven. Drie minuten later kon na een voorzet vanaf de rechterkant vrij in gekopt worden. Na de voorsprong van FCV-Venlo nam de druk op de Hegelsomse helft iets af, al bleef het voortdurend opletten. Veel kansen voor beide ploegen volgden niet en als ze er al waren dan stonden beide doelmannen met goede reddingen paraat. Hierdoor werd de rust bereikt met een 2-1 tussenstand voor de thuisploeg.

In de rust veranderde Hegelsom van formatie en strategie. Vanaf het startsignaal van de scheidsrechter werden de rollen volledig omgedraaid. FCV-Venlo werd gelijk op eigen helft volledig vastgezet en gehouden. Het leverde gelijk al diverse grote kansen op. Schoten van Robbert, Gijs, Niek, Luuk Arts en Tom Alaerds gingen of net naast of werden prima gestopt door de doelman. Het werd eenrichtingsverkeer en met de minuut werd het snel spannender. Hegelsom moest tot de 61ste minuut wachten op de gelijkmaker. Robbert Josten wist het net te vinden na goed afleggen van Gijs. Nu was het een kwestie van erop en erover… Grote kansen en mogelijkheden bleven elkaar opvolgen en telkenmale stond er een uitstekende keeper in de weg. Het wedstrijdbeeld veranderde niet. Hegelsom 2 bleef aandringen. Toch lag de bal bijna in het netje aan de andere zijde. In een spaarzame uitval van FCV-Venlo dook de rechter buitenspeler opeens vrij op voor Pim. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij op de paal. In de 83ste minuut wist dan Hegelsom 2 uiteindelijk de beslissing te forceren. Op links werd er door Gijs door de Venlosche defensie gebroken en de achterlijn opgezocht. Via Luuk Arts en Niek belandde de bal voor de voeten van, wederom, Robbert Josten. Hij prikte de bal in het netje en tekende voor de 3-2. De laatste pakweg 10 minuten speelde het spel zich vooral af op het middenveld. Ramin, Niek en Gijs kregen nog enkele mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Na iets meer dan 90 minuten floot de uitstekend fluitende scheidsrechter af en plaatst Hegelsom 2 zich voor de volgende ronde van het KNVB-Bekertoernooi. Het leverde een klein feestje op in het kleedlokaal, waarna moe en voldaan de kantine in Hegelsom werd opgezocht.

kwartfinales_knvb-beker_bekend De loting voor de derde ronde van het bekertoernooi zal plaatsvinden in week 44. De bekerwedstrijd staat gepland op óf omstreeks 20 november 2016.

Na negen wedstrijden (beker en competitie) is Hegelsom 2 nog immer ongeslagen. De mannen zijn vastbesloten deze reeks komende week verder voort te zetten. Op zondag 30 oktober 2016 wordt om 09.30 uur afgetrapt op sportpark Ter Horst te Horst. Tegenstander is dan de huidige nummer 5 op de ranglijst, Wittenhorst 7. Hegelsom 2 bezet in de competitie een nette tweedeplek.