hegelsom2 – venray6

Vandaag de start van de nieuwe competitie. Hegelsom had een goede voorbereiding gehad en dit bekroond met het halen van de volgende ronde in de beker. Dat gaf vertrouwen voor de competitie. Helaas moesten we echter dit weekend veel manschappen missen in de selectie (Hegelsom 1 en 2) door blessures en vakanties. De trainersstaf moest dus even passen en meten om alle manschappen op de juiste plaats te zetten. Met ons team traden we aan tegen SV Venray 6.

SV Venray 6 kenden we nog van vorig jaar (toen het nog het 7de was). Toen speelden we thuis 1-1 gelijk in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Grappig is het dan ook om het seizoen zo weer te starten. Dit team kent vele handige voetballers, dus we waren gewaarschuwd. We wisten ook waar onze kansen lagen, welke we vooraf goed met elkaar bespraken. 1ste helft waren we dan ook beter dan SV Venray, maar dit leidde slechts tot enkele kansen. Als we wat doortastender en slimmer waren geweest dan hadden we een goede voorsprong genomen voor de rust. We gingen slechts met 1-0 rusten, maar deze goal kwam wel tot stand door een goede individuele actie van Robbert Josten. Hij speelde zich vrij en kon zijn voorzet afmeten op de inlopende Rob Huijs. Deze promoveerde de voorzet met zijn hoofd tot de 1-0.

In de rust moesten we noodgedwongen wat teveel wisselen. Of dat de reden was dat we de 2de helft ongeconcentreerd begonnen of het kermisweekend, zal altijd een vraag blijven. Het feit blijft wel dat we achter SV Venray aan moesten rennen. Zij voelden dit ook en wisten daardoor te profiteren: 1-1. Door wat omzettingen herpakten we ons gelukkig, waardoor we niet zoveel kansen meer weggaven. SV Venray heeft echter de nodige kansen gehad om de 1-2 te maken. Aan onze kant stonden we verdedigend dus wat beter, maar we creëerden zelf geen kansen. Standaardsituaties waren ons enige wapenfeit.

De 1-1 stand was voor beide ploegen zeker niet naar wens en daarom werd de wedstrijd vanaf dat moment steeds grimmiger. De bezoekers waren het steeds minder eens met de scheidsrechter en lieten dit nadrukkelijk horen. Daarnaast lagen ze liever op de grond dan dat ze op de benen stonden en deden ze een gooi naar de oscar nominaties. De duels werden dan ook pittiger en de scheids greep niet altijd adequaat in. Dit alles mondde uit in een flinke opstoot waarna iedereen tot bedaren moest komen. De tijd tikte echter wel verder en zeker niet in het voordeel van Hegelsom. De eindstand van 1-1 was daarom niet meer te vermijden.

Volgende week staat de uitwedstrijd naar Sporting S.T. op het programma en gaat de jacht op de eerste driepunter verder!