BEKER: Wedstrijdverslag Sportclub Irene 4 – Hegelsom 2

Afgelopen dinsdagavond mochten de roodwitten van ‘ut twed’ aantreden in de volgende ronde van het bekertoernooi. Dit, na een zeer succesvolle poulefase, waarin de eerste plaats in de poule veilig werd gesteld na onder andere een verpletterende zege tegen Venlosche Boys. De hattrick die Flippen op die zondag tegen de touwen schoot, is nog steeds het gesprek van de dag op zondagmorgen in de kantine.

Dinsdag 15-11-16, 19:30. De pot tegen het vierde elftal van Sportclub Irene stond op het programma. “Zij waren ook door in de beker, dan zien die toch ok gewoen good?” Niets bleek minder waar. Al in de eerste paar minuten van de wedstrijd werd duidelijk dat Hegelsom de bovenliggende ploeg zou worden deze pot. Het initiatief zou van de 11 roodwitten moeten komen. Maar, ze stonden er niet alleen voor…

De Ultras van Vak-9 waren in grote getalen (not) naar Tegelen afgereisd om Hegelsom 2 een hart onder de riem te steken. Echter, de wapenfeiten van de Tifosi bleek op één vinger te tellen, verder dan een gigantische rookwalm voorafgaand aan het eerste fluitsignaal kwamen ze niet. Mannen, bedankt!

Al in de eerste fase van de wedstrijd werd duidelijk dat het gevaar aan Hegelsomse zijde van Ramin Omarkheel moest komen. Hij sneed meerdere malen als een vlijmscherp mes door de Tegelse verdediging heen. Dit leverde al in de 24e minuut het eerste doelpunt op. De bank vloog op en kreten als ‘Ramin, dit is ow goal’ en ‘Kom op jonges, en nou door’ vlogen over het veld (o.a. van Jappie). Ramin vond één goal niet genoeg, en zoals hij voorafgaand aan de wedstrijd beloofd had volgde een tweede. Een (voor normale mensen) doodnormale corner is voor Ramin een kans om direct te scoren (’41). Vanaf de cornervlag vloog de bal in één keer de goal in, de keeper had het nakijken (of raakte schlemielig de bal aan en veroorzaakt dus zelf de 0-2, geen idee). De thee kwam vervolgens als een welkom moment in Tegelen, waar het steeds harder was beginnen te regenen.

In de tweede helft kwamen de (over het algemeen) oudere mannen van SC Irene weer wat venijniger uit de startblokken. Dit resulteerde in een tegengoal. De enige persoon die iets te verwijten valt bij deze goal is Nico (zéér slechte coaching). Zo zie je maar weer, zelfs als je niet op het veld staat kun je bijdragen aan de ondergang van je team, 1-2.

Deze goal schudde de 11 Hegelsommers op het veld weer wakker. Het scheelde ook enigszins dat de Tegelse 11 aangaven ‘geen puf meer te hebben’ of bijna in slaap vielen. Dit resulteerde in de 1-3. Ricardo kreeg op rechts de bal en dacht bij zichzelf (whynottoch): “Gewoen scheete of neet dan?”, en zo geschiedde. Een droge knal, nog aangeraakt door een rood-wit-blauw gestreepte verdediger, belandde achter de keeper in het net. De buit was binnen.

En wat doe je als trainer, als je weet dat de buit binnen is? Dan zorg je ervoor dat je aanvoerder toch nog een goaltje mee kan pakken. Rick realiseerde dit zich als geen ander, en bedacht zich bovendien dat dit niet zou gebeuren zonder dé perfecte assist van Robbert Josten. Robbert was na een week Netflixen topfit, en werd in de 83e minuut in het veld gebracht. Dit resulteerde, zoals gewenst, ongeveer zeveneneenhalve seconde later in de 1-4 door Tom ‘De Tank’ Alaerds. Robbert werd op de 16 in de voeten aangespeeld, en bleef in balbezit ondanks 2 Tegelse sloopkogels aan zijn been. Na een geniepig steekpassje zette hij vervolgens Tom vrij voor de goal. En we weten allemaal dat je zo’n kansen niet aan Tom moet geven. Toch?

WINST! Cupfighters! Voor het eerst in 64,3 jaar! Op naar de volgende ronde, op naar de beste 16 van regio ZUID II.

– Tim, ik hoop dat je binnenkort weer mee kunt voetballen, want het zou zonde zijn als je door die verkoudheid de rest van het seizoen zou moeten missen. –