Sporitng ST – Hegelsom

Hegelsom werd vandaag op een speciale manier aangemoedigd door VAK9. Een 15-tal leden van de supportersvereniging maakten met een bierfiets de oversteek van Hegelsom naar Swolgen/Tienray. En met succes, er werd een 2-5 overwinning geboekt. . In het begin was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd, uiteindelijk was het Hegelsom dat via Jordi Janssen de score opende. Sporting ST kwam echter alweer snel langszij door een doelpunt uit een scrimmage van Nick van Well. Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer met een klein overwichtje voor de ploeg van Math Joosten. Uiteindelijk was het Hegelsom dat vlak voor rust een gevoelige tik uitdeelde toen Liam de Vries de bal over de keeper in het doel liftte. Hegelsom kwam vliegend uit de startblokken en deelt snel in de tweede helft de genadeklap uit als Liam de Vries wederom scoort. Na dit doelpunt nam Hegelsom het heft in handen en was het wachten op de 1-4. Deze wordt ongeveer een kwartier na rust dan ook gemaakt. Het was een doelpunt uit het boekje, na een paar fraaie combinaties tussen Nick Cooiman, Guido Kauffeld en Jordi Geurts werkte Nick de bal fraai het doel in met een schuiver. Hegelsom zette hierna ook nog door en het duurde dan ook niet lang voordat invaller Rik Huijs met een knap schot vanaf ongeveer 20 meter voor zijn eerste treffer van de competitie tekende. Na deze goal leek Hegelsom het wel prima te vinden en er werden nog amper kansen gecreëerd aan beide kanten. Uiteindelijk weet Marco Pennings namens Sporting ST in de blessuretijd toch nog de 2-5 te scoren, maar echt treuren deed niemand daar meer om aan Hegelsomse kant. De Hegelsomse fans konden dus met een goed gevoel weer op de bierfiets terugkeren naar Hegelsom. Volgende week wacht er een ontmoeting met Koningslust op het eigen Sportpark Wienus. Hegelsom krijgt dan opnieuw de kans om de eerste thuiszege van het seizoen te boeken en zo in het spoor te blijven van de nog ongeslagen koploper America.