Hegelsom1 – Kronenberg1

Het is Hegelsom gelukt om haar eerste thuisoverwinning te boeken van het seizoen. Kronenberg werd in eigen huis verslagen. Door een curieus eigen doelpunt en een wereldgoal van Dorian werd de einduitslag bepaald. Het was Kronenberg dat goed aan de wedstrijd begon. Binnen 10 minuten kregen ze een opgelegde kans op de openingstreffer maar Joris Hagens wist de bal net over de lat te werken. Niet veel later stond Hagens weer in het middelpunt. Nadat een Kronenberger in het strafschopgebied gesandwiched werd besloot de scheidsrechter een penalty te geven aan Kronenberg. De doelman van Hegelsom koos echter de goede hoek en wist de strafschop knap te keren. Hegelsom kwam dus met de schrik vrij en kwam langzaamaan zelf ook steeds meer in de wedstrijd. Na ongeveer een half uur spelen kon Hegelsom juichen. Een schot van Rik Huijs rolde nadat een verdediger en de keeper elkaar in de weg liepen richting doel, maar leek nog voor de lijn gekeerd te kunnen worden. De scheidsrechter besloot echter anders en ondanks de protesten van Kronenberg kon Hegelsom met een voorsprong de rust in gaan. De tweede helft was meer spannend dan goed en hoogtepunten waren schaars. Juul Janssen wist wat gevaar te creëren voor Hegelsom, maar zag zijn schot gekeerd worden. Aan de andere kant krijgt Kronenberg nog één zeer grote kans maar Hagens bleek niet te passeren afgelopen zondag. Eén minuut voor het einde van de blessuretijd gooit Hegelsom de wedstrijd in het slot. Een voorzet van Damian Linders werd met een halve omhaal fabelachtig afgerond door Dorian Teensma. Met zijn doelpunt stond de eindstand van 2-0 op het bord.