Hegelsom wint duel na veldleegloop in Lottum

Lottum is dit seizoen vroeg begonnen met het weggeven van cadeautjes, waar sinterklaas a.s. zaterdag het land binnenkomt is Lottum er een week eerder bij om de cadeaus uit te delen. Een wedstrijd waarin 3 rode kaarten voor Lottum vielen werd uiteindelijk in een matige 1-2 zege omgezet door Hegelsom. De eerste minuten van de wedstrijd viel er weinig te beleven en waren de supporters vooral bezig om de ideale plek te vinden om zo min mogelijk koude wind te vangen. Na een minuut of 20 kreeg Lottum een vrije trap op de middenlijn. Johan Vullings schoot de bal namens Lottum richting het strafschopgebied van Hegelsom, Joris Hagens zag er even niet goed uit toen hij mistastte. Dit resulteerde in de 1-0 voorsprong van Lottum terwijl beide ploegen amper in de buurt van het doel konden komen. Enkele minuten later volgde er een flinke charge op Jordi Geurts, wonder boven wonder kreeg Remy Bongers van Lottum slechts een gele kaart. Enkele minuten na dit incident kreeg Lottum alsnog een rode kaart toen Johan Vullings hands maakte in het strafschopgebied. Hegelsom kreeg een penalty en deze werd gemist door Jordi Janssen, waar PSV het moeilijk heeft met de penalty’s, zo wil het bij Hegelsom ook niet lukken, 3 strafschoppen genomen en 3 gemist. Ruststand 1-0. Na rust kreeg Lottum al snel genoeg de 2e rode kaart van de wedstrijd, menig supporter langs de kant had niet in de gaten wat er was gebeurd maar volgens de scheidsrechter was er genoeg aanleiding voor een rode kaart. Hegelsom kreeg door dit incident een vrije trap vanaf een meter of 18, de bal werd licht aangeraakt door de muur waardoor de keeper er niet meer bij kon, waardoor Damian Linders een doelpunt bij kon schrijven. Een kleine 3 minuten later was het weer raak voor Hegelsom, na enkele goede acties vloog de bal voor en werd deze er door een Lottums been ingewerkt. Het leek nu een monsterscore te gaan worden want de 2e helft was nog geen 10 minuten bezig. Dit bleef uit. Lottum kreeg nog een 3e rode kaart na een gemene tackle op Niek Peeters. Remy Bongers kon er terecht met twee keer geel vanaf. Er kwamen nog kansen voor Hegelsom om de wedstrijd definitief te beslissen maar dit bleef uit. Lottum kon logischerwijs met drie man minder niets meer klaarspelen waardoor Hegelsom de drie punten mee naar huis mocht nemen.