Hegelsom – Koningslust

Hegelsom is er alweer niet in geslaagd een thuiswedstrijd te winnen. Na het 0-5 verlies tegen Reuver en het 2-2 gelijkspel tegen Neerkandia verloor Hegelsom met 2-3 van Koningslust. Terwijl alle uitwedstrijden zijn gewonnen wil het op het eigen thuisfront nog niet echt lukken voor Hegelsom. Het begin van de wedstrijd werd er rondgespeeld op het middenveld aan beide kanten. Op enkele kleine kansjes na voor Hegelsom was het Koningslust die het betere van het spel had en 2 grote 1 op 1 kansen mistte. In de 32e minuut was het alsnog raak voor Koningslust, het was Roy Bos die de eerste en tevens enige treffer van de eerste helft maakte. De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Grotere kansen voor Koningslust dan voor Hegelsom, in de 56e minuut maakte Koningslust er 0-2 van. De wedstrijd leek gespeeld maar niet veel later kwam de 1-2 letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Guido Kauffeld weet een strakke voorzet van Bas Stappers namelijk tegen de touwen te koppen waardoor Hegelsom plots nog maar één doelpunt achter stond. De 1-2 leidde een sterke fase in van Hegelsom en één minuut na de 1-2 was het zelfs bijna 2-2 als Kauffeld opnieuw de bal richting het doel kopt na opnieuw een voorzet van Bas Stappers, maar door een goede reactie van de keeper van Koningslust bleef het 1-2. VAK9 leek als herboren en Hegelsom werd sterker maar de echt grote kansen bleven hierna uit. Als Niels Jeuken er na een snelle counter ook nog 1-3 van maakt is de wedstrijd gespeeld. In de blessuretijd weet Guido Kauffeld nog wel de 2-3 te maken, maar dit mocht helaas niet meer baten.

Hegelsom wint dus alweer niet in een thuiswedstrijd en hoopt volgende week de eerste thuisoverwinning in de competitie te boeken op Kronenberg. Kronenberg deed zelf goede zaken door koploper America met 4-2 te verslaan en daardoor Hegelsom tot op één punt is genaderd. Het belooft al met al dus opnieuw geen makkelijke klus te worden voor Hegelsom.