Hegelsom – Neerkandia

Wederom is het Hegelsom niet gelukt haar eerste thuisoverwinning te boeken. Hegelsom kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Na een beginfase zonder doelpunten maar met kansen voor beide partijen was het Hegelsom dat als eerste kon juichen. Na een knappe actie van Liam de Vries belandde de bal voor de voeten van Dorian Teensma die de bal beheerst binen kon tikken. Lang kon Hegelsom niet genieten van de voorsprong want een minuut later was het alweer gelijk. Luuk van de Berkmortel wist een te korte terugspeelbal van Damian Linders te onderscheppen en kon zo makkelijk de gelijkmaker binnenprikken. Tot overmaat van ramp kreeg Hegelsom amper enkele minuten later een erg makkelijk gegeven penalty tegen na een wat lompe verdedigende actie van Damian Linders in het penaltygebied. Tom Smits liet doelman Hagens kansloos en waar het na 24 minuten nog 1-0 voor Hegelsom stond, zo stond het na pakweg 30 minuten alweer 1-2 voor Neerkandia. De tweede helft trok Hegelsom de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Dat leidde in de beginfase nog niet tot veel kansen (al had Hegelsom wel een penalty kunnen krijgen na een handsbal), maar naarmate de tweede helft vorderde werd het spelbeeld steeds eenzijdiger. Uiteindelijk viel de 2-2 na ongeveer 20 minuten spelen. Na een goede één-twee kon invaller Juul Janssen vanaf links één op één komen met de keeper. Juul hield het hoofd koel en schoof de bal onder de doelman door tegen het net. Hegelsom leek even door te kunnen drukken maar kreeg een tegenvaller te verwerken toen Joey Joosten geblesseerd uitvalt. Omdat Hegelsom al 3x had gewisseld moest het verder met 10 man. Gelukkig kregen de mannen van Math Joosten hulp uit onverwachte hoek toen Tom Smits van Neerkandia een domme rode kaart kreeg voor natrappen, hierdoor waren beide ploegen weer in balans. Na deze rode kaart kreeg Hegelsom nog enkele goede kansen om alsnog de winst te pakken maar achtereenvolgens kregen Jordi Geurts, Juul Janssen en Liam de Vries de bal niet in het doel. Tussendoor kreeg Neerkandia ook nog een goede kans om enigszins geflatteerd de overwinning binnen te halen, maar ook deze kans werd niet in een doelpunt omgezet. Door dit gelijke spel staat Hegelsom momenteel op de 5e plaats. Volgende week wacht Sporting ST in Swolgen/Tienray. Hegelsom heeft dit seizoen in uitwedstrijden nog de maximale score weten te halen en zal aankomende zondag trachten om deze reeks door te zetten op sportpark Kerkebos.