Eenvoudige zege Hegelsom tegen Helaveen/Griendtsveen

Hegelsom heeft goede zakengedaan door Helenaveen/Griendtsveen met 4-1 in eigen huis te verslaan en loopt nu in op concurrent America dat met 4-2 van Neerkandia verloor. Het was geen geweldige wedstrijd namens beide kanten maar enkele goede aanvallen van Hegelsomse kant maakten het verschil. De wedstrijd begon redelijk stroef maar al gauw kregen beide ploegen kleine kansen. Na 13 minuten voetballen stond de 1-0 op het scorebord. Jordi Geurts kopte de bal uit een corner naar beneden in de richting van de goal. De doelman dook over de bal heen waardoor de bal in het doel belandde. Hegelsom ging daarna verder op zoek naar de 2-0 en kreeg enkele grote mogelijkheden maar de keeper, de lat en de paal stonden enkele keren in de weg. Helenaveen/Griendtsveen kwam er af en toe goed uit maar dit leverde geen grote kansen op. Na de rust ging Hegelsom verder op zoek naar de 2-0. Juul Janssen werd ingebracht voor de geblesseerde Bram Cox en maakte niet veel later de 2-0 na een goed uitgespeelde counter. De wedstrijd leek beslist maar niets was minder waar. Een droge knal van Piet Kuijpers zorgde ervoor dat de bal onhoudbaar was voor Joris Hagens, dit betekende de 2-1 en het werd weer een wedstrijd. Helenaveen/Griendtsveen begon meer te voetballen en kreeg enkele mogelijkheden op de 2-2 maar de bal viel aan de andere kant in het doel. Jordi Geurts maakte zijn 2e van de middag en zette de 3-1 op het scorebord nadat hij de keeper voorbij speelde en de bal in het lege doel kon tikken. De wedstrijd was nu definitief beslist en in de laatste minuten viel er nog een doelpunt aan de zijde van Hegelsom. Juul Janssen maakte ook zijn 2e van de middag nadat hij de bal simpel kon binnentikken na opnieuw een messcherpe counter. De overwinning voor de mannen van Hegelsom was dan ook meer dan terecht. Door deze overwinning weet Hegelsom zich te handhaven op de vierde plaats en door de nederlaag van America (de nummer drie) het gat op de geel-zwarten te verkleinen tot 3 punten. Over twee weken is de volgende wedstrijd, dan mag Hegelsom op bezoek in Egchel.