Uitblinkende doelman kan verlies Hegelsom niet voorkomen

Hegelsom verloor zondag met 2-1 in de uitwedstrijd tegen Melderslo. De uitblinkende doelman van Hegelsom Joris Hagens kon een verliespartij voor de mannen van Math Joosten niet voorkomen. In de allereerste competitiewedstrijd van het seizoen wil je natuurlijk altijd winnen. Dit kon je ook wel aan het spel van beide kanten zien, er waren kansen voor beide partijen op de eerste goal van het duel. Het ging er in de onderlinge duels tussen enkele spelers ook hard aan toe, waar hier en daar een gele kaart viel had in sommige gevallen ook wel een rode kaart getrokken mogen worden. Met name een forse charge op Ritchie Gruntjens werd met geel nog mild afgedaan. Na een gelijkopgaande beginfase waren later de grootste kansen waren voor Melderslo maar enkele sterke optredens van Joris Hagens zorgde ervoor dat Melderslo niet op voorsprong kwam. In de eerste helft vielen geen doelpunten waardoor beide teams met de brilstand de rust in gingen. In de tweede helft gingen beide teams nog wat aanvallender spelen en kregen ze ook meer kansen. De eerste goal van het duel viel aan de kant van Hegelsom. De jarige Jordi Geurts lobte de bal over de keeper heen waardoor het 0-1 stond. Melderslo had nu maar één taak en dat was de 1-1 maken waardoor Hegelsom uit de counter nog enkele keren gevaarlijk werd. Melderslo was echter toch de sterkere ploeg en zocht vaker de aanval en bereikte vaker het doel van Hegelsom maar wederom stond Joris Hagens zijn mannetje. De keeper van Hegelsom speelde een zeer sterke wedstrijd en hield Hegelsom lang op voorsprong. Toch viel de 1-1 waardoor de wedstrijd qua stand weer in evenwicht was. Het publiek van Melderslo dat in grote getalen aanwezig was, was erg blij met deze gelijkmaker en spoorde de ploeg aan om nog voor de volle winst te gaan. Melderslo ging vol op de aanval en Hegelsom kwam er eigenlijk niet meer aan te pas nadat Rik Huijs en Jordi Geurts gewisseld werden. Lang leek het erop dat de wedstrijd in 1-1 zou eindigen maar in de 90e minuut kon zelfs Joris Hagens niet voorkomen dat Melderslo uiteindelijk met 2-1 de wedstrijd zou gaan winnen. Eindstand 2-1. Aankomende zondag speelt Hegelsom thuis tegen Leunen dat in hun eerste wedstrijd een 1-0 overwinning wist te behalen tegen TSC.