Informatie

RKVV Hegelsom, werd opgericht op 18 september 1945, nadat men had vastgesteld dat er ruime belangstelling was voor het samenstellen van meerdere elftallen. Al snel hadden zich 85 leden aan gemeldt en kon men zich inschrijven bij de Nederlandse Voetbal Bond, vanaf dan kon men deelnemen aan de competitie. Het tenue was toen: Rood shirt en zwarte broek.

Onder dit ledenaantal waren ook een aantal jeugdleden, van 14 tot 18 jaar. Waardoor men ook een A en B jeugdteam op kon richten.

Echter het vinden van een geschikt voetbalveld was moeilijk, er werd dan ook alvast begonnen op een noodveld, op de Stationsstraat. Na enig zoekwerk, werden er 2 stukken grond gevonden, waarvan men 1 speelveld kon maken. De grond kon men pachten, maar er moest in de winter

van ’45, voorjaar ’46 nog hard gewerkt worden om dit veld speelklaar te krijgen. In juni 1946 wordt dit nieuwe speelveld officieel geopend. Tegenover dit veld bevond zich een boerderij, en van een gedeelte van de koe stal, werden kleedlokalen gemaakt.

De eerste jaren speelde het 1e elftal, 1e klasse en behaalden 2x het kampioenschap. Daarna braken wat moeilijkere tijden aan, het leden aantal ging achteruit.

Vanaf de jaren 50, ging het echter weer bergopwaarts, men draaide weer mee in de top. Door het kampioenschap in ’55 / ’56, en de promotie naar de 4e klasse, werden de toen aanwezige speeldvelden afgekeurd door de KNVB. Er moesten vele werkzaamheden worden verricht, zo moesten er kleedlokalen en scheidsrechterlokaal komen, omheining enz. Dit alles lukten door de inzet van vele vrijwilligers.

In 1961 heeft men het clubtenue veranderd in: Rood shirt en witte broek, men was nu verzekerd van een betere eenheid.

Het jaar 1967, bracht weer vernieuwing met zich mee. Op de planning stond de aanleg van een geheel nieuw sportpark, op de Hagelkruisweg. Dit werd mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente, maar ook zeer zeker door de opbrengsten, van zelf georganiseerde activiteiten. Er kwamen 2 sportvelden, kleedlokalen en een kantine.

Op 17 augustus 1969, werd dit alles officieel geopend en vanaf die periode heet het “Sportpark Wienus”.

In de jaren 70, komt er uitbreiding binnen de jeugdafdeling met een C, D en E team.

De voetbalverenging krijgt in 1982, nogmaals een uitbreiding door de aanmelding van een groep dames, die graag een damesteam willen gaan vormen. Vanaf die tijd is damesvoetbal bij Hegelsom een feit.