Hegelsom wint zijn eerste wedstrijd van het seizoen

Hegelsom is er in geslaagd om zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen te winnen. De mannen van Math Joosten wisten in Well tegen EWC’46 met 0-1 te winnen dankzij een doelpunt van Jordi Geurts.

Hegelsom startte goed aan de wedstrijd en kreeg al gauw enkele kansen op de openingstreffer, deze viel in de beginfase nog niet. EWC’46 werd af en toe ook gevaarlijk via hen snelle buitenspelers en de goede spits die er elk seizoen veel in het netje weet te leggen. Nadat er enkele grote kansen gemist waren viel toch de 1-0 voor Hegelsom. Jordi Geurts scoorde met een balletje over de grond waar de keeper niet aan zat. EWC’46 werd vlak voor rust nog gevaarlijk maar wist dit niet om te zetten in een doelpunt waardoor de ruststand in 0-1 in het voordeel van Hegelsom resulteerde. In de 2e helft liepen af en toe de gemoederen wat hoger op doordat de spelers van EWC’46 zo nu en dan een rake tik uitgaven. De scheids trad hier niet voor op en de gele kaarten bleven lang uit, ook in de eerste helft waren enkele gele kaarten wel op zijn plaats geweest. Joris Hagens maakte het namens Hegelsom nog even spannend nadat hij de bal fout aannam maar hij wist deze fout nog redelijk eenvoudig recht te zetten. EWC’46 trad steeds meer aan want zij waren op zoek naar de gelijkmaker waardoor Hegelsom enkele keer op de counter sloeg. Djen Verkoelen scoorde nog namens Hegelsom, maar deze werd afgekeurd omdat de keeper gehinderd zou zijn. Hegelsom kwam er na een goede counter snel uit en Guido Kauffeld stond plots 1 op 1 met de keeper maar hij wist deze kans niet te benutten. In de extra tijd van het duel, die maar liefst 8 minuten bedroeg kreeg EWC’46 nog een hele grote kans maar Joris Hagens redde wederom weer. Eindstand 0-1 en de eerste 3 punten van het seizoen zijn binnen voor Hegelsom.