Hegelsom laat zich verrassen door RESIA

De ploeg uit Wellerlooi kwam in de eerste helft door twee vlijmscherpe counters op 0-2 en waar Hegelsom in de tweede helft kansen genoeg kreeg om het tij te keren werd het achteraf toch nog op een ruime nederlaag getrakteerd.

Na enkele speldenprikjes van Hegelsom zijde was het Resia dat de score opende in de 20e minuut. De snelle buitenspeler Maik Michiels brak door op rechts en gaf de bal terug op Danny Frederix die de bal zonder aannemen snoeihard achter Joris Hagens deponeerde en de 1-0 aantekende. Even later was het diezelfde Maik Michiels die op snelheid Ritchie Gruntjens verschalkte en fraai afrondde. Hegelsom keek dus al snel tegen een 2-0 achterstand aan, het kwam overal een stap te laat en kon voor rust het tij niet keren.

Na rust pakte Hegelsom het echter goed op en werd RESIA terug gedrongen op eigen helft. Met kunst en vliegwerk bleef RESIA in eerste instantie overeind. In de 55 minuut kreeg Hegelsom de kans om terug in de wedstrijd te komen toen Jordi Geurts in het strafschopgebied gevloerd werd en de scheidsrechter een penalty aan Hegelsom toekende.

Deze penalty werd echter jammerlijk gemist door Bas Stappers die keeper Elbers op zijn weg vond. Maar Hegelsom liet zich door deze tegenvaller niet uit het veld slaan en ging op dezelfde wijze door. Jordi Geurts had enkele minuten later de aansluitingstreffer al op zijn schoen maar schoot tegen keeper Elbers op. Nog geen 5 minuten later lag de bal dan toch in het doel. De doorgebroken Damian Linders scoorde de 2-1 door de keeper met een droge schuiver te verschalken.

Waar Hegelsom op zoek ging naar de gelijkmaker bleef RESIA op de counter loeren. In de 65 minuut kende de scheidsrechter opnieuw een strafschop toe, ditmaal aan RESIA. Maik Michiels werd door Bram Cox gevloerd binnen de elf meter en besloot om zelf de strafschop te nemen maar ook hij miste. Joris Hagens ranselde de bal uit het doel. Tien minuten voor tijd later kwam RESIA fortuinlijk op 3-1 en was de wedstrijd gespeeld. Niek Peters wilde de bal wegwerken en schoot tegen Bas Stappers op waardoor de bal achter de verbouwereerde Joris Hagens belandde. Hegelsom kwam deze tegenslag niet meer te boven en moest in de laatste minuten zelfs de 4-1 incasseren toen de geheel vrijstaande Martijn Derks uit een hoekschop raak kopte. Omdat enkele concurrenten onderin punten haalden kelderde Hegelsom op de ranglijst naar de een na laatste plaats. De rood/witten zullen komende zondag vol aan de bak moeten om de punten in eigen huis te houden als GFC ’33 uit Grubbenvorst op bezoek komt.