Hegelsom handhaaft zich op eigen kracht!

Hegelsom 1 – DEV Arcen 1 2 -0

Hegelsom speelde de laatste wedstrijd van deze competitie thuis tegen DEV-Arcen 1. Voor Hegelsom was het zaak thuis een overwinning te boeken om te voorkomen dat men afhankelijk was van uitslagen elders. Hegelsom ging dan ook op zoek naar de 1-0 maar creëerden pas in de 12e minuut hun eerste grote mogelijkheid. Vrij voor de keeper wist Guido Kauffeld deze niet te verzilveren. De bal ging tergend langzaam voorlangs. Na ongeveer een half uur was de eerste grote kans er voor DEV-Arcen en tot opluchting van Hegelsom werd deze gemist. Er was maar een ploeg die voor de winst wilde gaan en dat was Hegelsom. DEV-Arcen beperkte zich tot het niet, of zo minimaal verliezen. Rust, 0-0. Er waren weinig mogelijkheden over en weer, maar in de 70e minuut was er een grote mogelijkheid voor Djen Verkoelen die van dichtbij helaas faalde. De druk van Hegelsom werd echter steeds groter, en dit werd in de 73e minuut beloond door een treffer van Rik Linders. Hij liet de doelman van DEV-Arcen kansloos op zijn inzet. 1-0. Weer 2 minuten later werd de wedstrijd al definitief beslist door een doelpunt van Guido Kauffeld. Hij verraste de doelman met een afstandsschot in de verre hoek. De wedstrijd was gespeeld daar DEV met niet meer dan 3 doelpunten mocht verliezen en dus logischerwijze voor 100% verdedigen ging. Hegelsom wist dat het met een overwinning verzekerd was van nog een seizoen vierde klasse en speelde daarop de wedstrijd gecontroleerd uit. Vanaf hier dan ook de felicitaties aan Hegelsom voor nog een seizoen 4e klasse! Einduitslag 2-0.