Hegelsom en Meterik in evenwicht

Zondag 5 november om 14:30 uur op Sportpark de Vonckel vond het duel tussen Meterik 1 en Hegelsom 1 plaats. Hegelsom trad aan met hen nieuwe middenvelder Rik Linders na een terugkeer vanuit Barcelona. Beide teams wisten 1x te scoren waardoor het in 1-1 eindigde.

Hegelsom wilde koste wat het koste winnen van Meterik omdat het op dit moment meedoet in de onderste regionen van de 4e klasse. Je kon het ook bij vlagen aan hen spel zien want Hegelsom was de gehele eerste helft sterker dan hen tegenstander uit Meterik. In erg grote kansen resulteerde dit niet maar Meterik kwam geen enkele keer voor het doel van Joris Hagens. De eerste helft vlog ook zo voorbij waardoor beide teams met de welbekende brilstand de rust in gingen. In de tweede helft kregen er meer kansen en werd het duel ook erg vaak stilgelegd door de scheidsrechter. Hij floot heel erg snel waardoor het tempo elke keer uit de wedstrijd werd gehaald. In de tweede helft werd er ook met kaarten gestrooid door de scheidsrechter. Meterik aanvaller Dirk van Rengs, wie van te voren al gewaarschuwd werd bij Hegelsom als een gevaarlijke speler kwam vanuit links naar binnen en schoot in de verre hoek. Joris Hagens had dit op tijd door waardoor de keeper de bal uit de hoek wist te pareren. Hierna kreeg Hegelsom weer meer kansen en net op het moment dat Hegelom dicht tegen de 0-1 aanzat viel de bal aan de andere kant in het doel. Een hoge bal werd niet helemaal lekker door de keeper van Hegelsom verwerkt waarna de bal het doel in vloog. Hegelsom moest nu alles op alles zetten om de gelijkmaker te maken. En die viel, de ingevallen Tim Heijligers die Niek Peeters verving wilde de bal voorzetten. De bal vloog over de keeper heen en hij had er geen antwoord op waardoor het 1-1 stond. Beide ploegen kregen hierna niet echt een grote kans meer op de winnende treffer waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde.