Belangrijke zege op Kwiek-Venlo

Op deze zonnige Paaszaterdag moest Hegelsom 1 voor een uitwedstrijd naar Kwiek Venlo.

Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd daar de winnaar zich voorlopig enigszins uit de “gevarenzone” kon spelen.

Beide ploegen begonnen dan ook voorzichtig.

De eerste goede mogelijkheid was na +/- 15 minuten voor Hegelsom.

Een steekbal op Jordi Janssen bracht hem in een positie om uit te halen, doch hij besloot nog een keer breed te leggen en het schot daaropvolgend werd door de doelman van Kwiek tot corner verwerkt.

Veel kansen werden er voor rust verder niet meer gecreëerd en gingen ze met 0-0 rusten.

Na rust bleven de beste mogelijkheden wel voor Hegelsom maar moesten ze achterin wel bij de les blijven wanneer Kwiek er snel uitkwam.

Gaandeweg werd het wat grimmiger daar Kwiek conditioneel langzaam in de problemen kwam en meer overtredingen nodig had om Hegelsom af te stoppen.

De uitstekend leidende scheidsrechter Willems ging hier gepast mee om en gaf op de juiste momenten een gele prent.

Uit een snelle uitval kreeg Kwiek dan toch een mogelijkheid en tot opluchting van iedereen die voor Hegelsom was viel de bal op de lat.

Dan de 88e minuut.

Ricardo van Lierop gaat namens Hegelsom over rechts door en legt de bal terug op de elfmeter waar Jordi Janssen slim over de bal stapt en Dorian Teensma eindelijk de verdiende 0-1 op het scorebord zette.

Kwiek Venlo was daarna niet meer bij machte om nog iets te forceren.

Zo kon Hegelsom de 3 kostbare punten mee naar huis nemen.